Jokainen ravintolassa kävijä hakee erilaisia kokemuksia. Ravintoloissa käydään, koska ei itse haluta valmistaa ruokaa, sinne mennään viettämään aikaa joko yksin tai toisten kanssa sekä pitämään juhlia. Ravintoloilta haetaan myös uusia makuelämyksiä, sellaisia joita ei ole tullut aikaisemmin maistaneeksi tai joiden valmistaminen itse kotona koetaan haasteelliseksi. Toiset haluavat nauttia ravintolassakin ateriansa pikaisesti kun taas toiset hakeutuvat sinne juuri viettääkseen aikaa ja irtautuakseen arjesta. Nauti erilaisten ravintoloiden teemoista ja tunnelmasta, joka tempaa sinut syvemmälle suomalaisuuden ytimeen ja perinteisiin. Tai rentoudu vain hetki oman lempipuuhasi parissa ravintolassa, joka viimeistelee kokemuksesi hyvällä aterialla. Olemme listanneet kuusi erilaista tapaa, jolla voit viettää aikaasi ravintolassa.
Töitä, digiviihdettä ja kirjallisuuden klassikoita
Nykyään sinkkuutta arvostetaan yhä enemmän ja ruokailu yksin ravintolassa on jo tavallista. Toisinaan seuraa ei välttämättä juuri löydy, mutta yhä useammat haluavatkin poiketa ravintolaan itsekseen, jolloin kokemus on aivan erilainen. Hiljentyminen itsekseen rankan työpäivän jälkeen onkin mukavaa ja ruokakokemuksesta saa jopa enemmän irti kun siihen voi keskittyä rauhassa. Jos koti-ilta yksinään ei kiinnosta voi poiketa hetkeksi ravintolaan nauttimaan illallista ja rupattelemaan toisten kanssa. Ravintoloista onkin tullut roisille kuin olohuoneen jatke. Osa vastailee työpäivän jälkeen vielä sähköposteihin läppärillään tarkistaa uutiset tai pörssikurssin heilahtelut. Voit myös nauttia viihteestä odotellessasi annostasi ja tarkistaa vaikka viimeisimmät peliuutuudet joita Kalevalakasino on ottanut valikoimaansa. Tai nappaa jo kotoa lähtiessäsi kirja kainaloosi ja uppoudu odotellessasi sen maailmaan.
Tapaa ystäviä, uusia tuttuja tai nauti teemallisesta viihteestä
Ravintoloiden monipuoliset teemat kiinnostavat erilaisia kävijöitä. Urheiluravintolat, kirjailijakahvilat tai dinner & show -tyyppiset kokonaisuudet vetoavat erityisellä teemallaan. Ravintolaan lähdetään usein myös viettämään aikaa ystävien kanssa ja vaihtamaan kuulumisia. Vaihtoehtoisesti voit pyrkiä tutustumaan uusiin ihmisiin lähtemällä ulos ravintolaan. Kuitenkin ruoka on useille pääasiassa ja tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, ammattitaitoinen henkilökunta ja tasalaatuiset annokset ovat laadukkaan ravintolan tavaramerkkejä. Suomalaista ja skandinaavista teemaa noudattavat ravintolat kiinnostavat nyt enemmän kuin koskaan. Kokeile perinteisillä resepteillä valmistettuja ruokia tai uppoudu fuusiokeittiön saloihin, joka yhdistää useammalle kulttuurille tyypillisiä makuja.